19. Međunarodna Smotra Izvornog Folklora
Muć, 16. Srpnja – 2022.

Posjeti: 1597

Dan nakon „naše dice“ u Muć je gostovala i prava plesna grupa KUD Kvadrilja.

Put do Muća je bio prosut „ležećim policajcima“, ali uz izuzetno zalaganje šjor Zvonka za volanom, sve su prepreke savladane i autobus je sretno stigao u Muć.

Krenulo se ravno na igralište, gdje je smještena pozornica i gdje će se odvijati večernji događaj. Održana je prova koja je malo izbrusila već uvježbano i dogovoreno.

Odlazak u školu na presvlačenje i prijem kod gradonačelnika Muća. Kako su ured u fazi rekonstrukcije, u prostoriji škole je priređena mala svečanost, zaželjele su se dobrodošlice i održani pozdravni govori.

U sklopu festivala su nastupilo sedam grupa, i to iz Amerike, Columbije, Češke i dakako Hrvatske. Program je tekao po nekom slijedu i naposljetku kao sedmo, nastupilo je KUD Kvadrilja.

Nastup je bio odličan, a o prijemu je izlišno i govoriti.

Nakon koncerta je priređena večera uz koju je na pozornici izašao bend i počeo je „afterparty“, koji je na noge digao sve i da ne duljim, povratak kući se odgodio do sitnih jutarnjih sati. Pa čak ni sitnih, već ozbiljnih, ali sve je to dio predivnog folklora koji prati manje više sve nastupe.


foto galerija:

*sve fotografije: Dolores Špika / KUD Kvadrilja