10. Županijska smotra folklora
Kaštel Novi / 27. Lipnja – 2022.

Posjeti: 2145

U sklopu manifestacije “Nostalgija” , održana je deseta županijska smotra folklora u Kaštel Novom.

Nastupilo je ukupno sedam društava, sa autohtonim i koreografskim minutama. Nakon godina hibernacije ovo je prvo javno istupanje u ime županijske krovne organizacije.

Nastupili su redom:

1             KUD „Branimir 888“ Muć, Gornji Muć    – Prosidba divojke mućkog kraja

2             KUD „Ante Zaninović“, Kaštel Kambelovac           – Kaštelanska narodna četvorka

3             KUU „Andrija Matijaš Pauk“, Marina       – Pučki marinski napjevi i ojkavica

4             KUD „Kvadrilja“, Trogir  – Trogirska kvadrilja

5             KUU „Mosor“, Gata        – Poljičko gacko gluvo kolo

6             KUD „Pleter“, Dugopolje              – Dugopoljske pisme i kolo

7             KUD „7 Kaštela“, Kaštel Gomilica              – Kaštelanski plesovi


Ono što je obilježilo naš angažman na ovoj smotri jest neuhvatljivi osjećaj ponosa na pozornici i što je još najljepše od svega, nastup na ovoj smotri je bio ne jedan od najboljih kad je u pitanju esenca samog plesa, već najbolji nastup unatrag mnogo, mnogo godina.

Uz video fragment i foto album s nastupa, samo par notica, komentara s nekih od grupa KUD Kvadrilja (Whats App):

Silvana:
“Mislim da sta manja bina, ples bolji. Ne razbacamo se pa se ne stvaraju “rupe” , razmaci i kontrola diagonla super. Uz tu gresku nasih muzicara ipak bilo super. Malo su se opustili, lito vilovito 😘, a i nisu mogli, zbog male bine, napraviti svoju polukruznu formaciju gdje oni djeluju kao jedan. Sve u svemu super 😍”

Zoran je najslikovitije i najtočnije opisao “situaciju” 🙂 :
“Bože sačuvaj da smo mj pogriješili-nešto (ili bilo šta slično tome)….to je “standardna-procedura” uvik kad je “mlađi-plesački kadar” na pozornici….znači-testiramo snalaženje….plesača naravno (u datom-trenutku)….sinoć “ste prošli”….čestitam…..”

Stipe:
“Lipi moji, zahvaljujemo vam na emocijama koje ste prezentirali u sinocnjem nastupu. Nastup je mogao biti savrsen, da se nije potkrala greskica. Jos jednom se pokazalo da nitko nije savrsen, sto nas tjera da jos vise vjezbamo. Sljedeca dojmljiva izvedba je u mucu. Vidimo se”

Jerko:
“Evo da malo nadopunim Stipu … vecer je bila odlicna i greske su tu da se dogadaju .. i nista loseg u tome .. idemo dalje prema Mucu …ali ono sta san tija nadopunit Stipu jer on nije plesa i nije moga osjetit .. na pozornici je bilo magicno .. nekako smo se svi skupa nasli na istom kolosjeku .. i bez laznog ili skromnog pretjerivanja .. ako cemo esencjalno .. ovo je bija najbolji nastup od kako smo ponovo krenuli u ovu avanturu zvanu KUD Kvadrilja … ovime ne mislim umanjivati dozivljaj i sjecanje na Vinkovce .. ali radi se o dva razlicita koncepta i stoga svaki za sebe predstavljaju vrh !”

10. Županijska smotra folklora <br> Kaštel Novi / 27. Lipnja – 2022. / fragment

foto album:
(foto: Dolores / KUD Kvadrilja)