Barić Ernest
1957. – 2022.

Posjeti: 1590

Napustio nas je Barić Ernest.

U ovakvim i sličnim tužnim prilikama obično se napiše par riječi o pokojniku, u kojima se nastoji s poštovanjem odati pijetet osobi koja je krenula na put bez povratka. Problem s bliskim osobama je u tome što ne postoji adekvatna riječ, postojana rečenica kojom bi se izrazila bol zbog gubitka osobe koja je je bila dio našeg života i nesebično ga punila energijom.

Postoje osobe s kojima samo kratki razgovor prenosi pozitivni naboj, nabije vas energijom koja nema svoje ime, jer se zove ….

I takva je osoba bio Ernest. Možemo ga zvati Erno ili Bobby ili Konkord, svaki od nadimaka ima svoju povijest i svoju genezu koja seže duboko u našu mladost. Imati toliko nadimaka od kojih svaki puni srce i zove sjetna sjećanja, to mogu samo izuzetne osobe. Samim tim je determiniraju kao jedan od velikih i bitnih faktora u životu svakog tko je poznavao.

Ernest je od malih nogu bio predan član KUD Kvadrilje. Bio je sve što se moglo biti u našem društvu. Od plesača, voditelja, koreografa, i naposljetku jednog od stare garde koja se ponovo aktivirala u novom životu KUD Kvadrilje.

Svu je svoju energiju usmjeravao u rad društva i tu je dao nemjerljiv doprinos. Iako nikada pod svjetla reflektora, uvijek u centru zbivanja, Barić Ernest je bio i ostao veliki član našeg društva i kao takvog ga se moramo sjećati.

Neka ti je laka zemlja!