20. Međunarodna Smotra Dječjeg Izvornog Folklora
Muć, 14. Srpnja – 2023.

Posjeti: 80

I ove godine naše mlade snage su gostovale na međunarodnoj smotri u Muću. Dječji folklor je ponovo oživio nakon pandemije i to prvenstveno zahvaljujući ovakvim susretima gdje se djeca “kale“ na pozornici.

KUD Kvadrilja je sudjelovala s dvoje dječje grupe, one naj najmlađe, koji su izveli „Livade … “ , dok su oni ozbiljniji isporučili Šotić.

Nepotrebno je napominjati da je starije grupa koja je izvela Šotić bila obučena u nove dječje nošnje koje su svečano predstavljene u Travnju ove godine, kao dio proslave Dana o’Kvadrilje.

Obje izvedbe su izvedene u pratnji Mare i  Miše Miroslava.

Izvedba obje dječje grupe je bila primjerena dobi, pa čak i više od toga, jer jednom kad se izađe na pozornici u nošnji (koja jest replika nošnji njihovih vršnjaka iz prošlosti), onda se ono dječje ostavlja iza sebe na posljednjoj stepenici koja vodi na pozornici i stupa se u svijet odraslih. Transformacija vrijedna divljenja.
Nakon nastupa svi su sudionici još jednom nastupili, ovaj put za stolovima na domjenku kojeg je priredio domaćin, te se veseli autobus u sitne sate ukazao preko novog mosta, u pravcu prostorija  društva.