Mandolina Imota 2023.

Posjeti: 392

Po treći put za redom orkestar KUD Kvadrilja sudjeluje na smotri Mandolina Imota, koja se tradicionalno održava u Imotskom.

I ovaj put naš je orkestar na pozornicu izašao u „skoro“ punom sastavu, ali, svirali su kao da su svi prisutni. Počelo je s „Adelka polka“ od Bozzottija, da bi se nastavilo s obradom Hunterove pjesme „Outsider“ i naposljetku, završilo sa setom popularnih pjesma grupe Queen, koji je dakako, izmamio najviše pljeska. I ne samo to, pljesak je otpratio naš orkestar s pozornice, zorno ukazujući da su „pogodili žicu“.

Mandolina Imota je natjecateljska smotra, i ovom se prilikom to pokazalo kao neprikladno s obzirom na broj kategorija u koje su klasificirani orkestri i samog broja orkestara. No, nadamo se da će se dogodine situacija promijeniti, neovisno na koju stranu.

Smotra mandolinskih orkestara je lijepa smotra, trenutno jedina na našim prostorima i imperativ njenog postojanja je prešao u tradiciju koja se , iz kulturološkog aspekta, jednostavno mora održati kao takva.

S naše strane, mi ćemo uvijek, dok god je smotre i dok god budemo imali povod sudjelovanja, biti njen sastavni dio i naposljetku, smotra će biti sastavni dio života našeg društva, u biti, ona je već to i postala.

video: Bešić Velimir