HRVATSKA TRADICIJSKA GLAZBALA – pridružite se seminaru Kvadrilje

Posjeti: 313

KUD Kvadrilja organizira seminar/radionicu pod nazivom „Hrvatska tradicijska glazbala“. Predavači su: Ivana Kenk Kalebić, Oliver Rogošić i Joško Ćaleta, svatko sa svojom tematikom.

Seminar započinje u subotu, 9. listopada u prostorijama društva, a završni dio održat će se dan poslije u trogirskoj gradskoj vijećnici.

  • Pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže završnog dana na prezentaciji naučenog uz uvodno predavanje etnomuzikologa, glazbenog pedagoga, kompozitora, glazbenog producenta i dirigenta Joška Ćalete. Uskoro nam slijede pripreme za smotru mandolinskih orkestara IMOTA koja će se održati 23. listopada. Nemamo puno vremena, ali naš orkestar s umjetničkim voditeljem Jakovom Koščinom je spreman. Također, povodom proslave Dana grada 11. studenog mandolinski orkestar će nastupiti u galeriji Cate Dujšin-Ribar, kazuje predsjednik društva Jerko Jakšić.
  • Upisi su iza nas, nismo posve zadovoljni, ali idemo dalje. Uskoro pokrećemo našu web stranicu putem koje će se zainteresirani moći stalno upisivati. Na taj način pokušat ćemo privući novo članstvo, ali i reaktivirati staro. Nova stranica će biti integrirana s društvenim mrežama te će predstavljati okosnicu medijskog djelovanja Kvadrilje. Zbog ažuriranja evidencije, molimo sve članove koji to žele i ostati da nam se jave u prostorije društva ili putem maila kud.kvadrilja@gmail.com, dodaje Jakšić.

Preneseno s portala Trogirski Portal