Mandolinski Orkestar na smotri “Mandolina Imota”

Mandolinski orkestar KUD Kvadrilja odlazi u Imotski.

Nakon dvogodišnje pauze nastupit će na tradicionalnoj smotri koja se održava 22. i 23.  Listopada. (Lani je nažalost bila otkazana radi nepovoljnnih epidemioloških prilika.)

Inače, povijesti radi, smotra mandolinskih orkestara je svoj izvor imala u Trogiru, pokrenuo ju je pok. Nikola Buble.  Nažalost, nije suživjela u našem gradu, te je Imotski ugrabio priliku i iskoristio je.

Bilo kako bilo, KUD Kvadrilja nastavlja svoju aktivnost, ovaj put kroz nastup u Imotskom.

Više o samom nastupu Jakov Koščina, voditelj orkestra:

Ovogodišnji 25.po redu hrvatski festival “Mandolina Imota” održava se 22.-23.listopada 2021.godine,i to u sljedećim kategorijama:

  • Natjecanje komornih sastava
  • Natjecanje mandolinskih orkestara
  • Večer novih skladbi
  • Revijalni koncerti.

Mi sviramo u kategoriji natjecanje komornih sastava.

Sviramo u subotu s početkom u 17h, te će u našoj kategoriji biti još četiri sastava. Nakon toga idu druge kategorije, te večer završava revijalnim koncertom orkestra Santus Domnio i nakon toga slijedi proglašenje pobjednika i nagrade, a potom slijedi zakuska, malo skromnija zbog epidemioloških uvjeta.

U Imotskom imamo organizirano spavanje, pa ćemo u nedjelju lagano kući. Kod svih muzičara se osjeća lagano uzbuđenje iako baš nas nema puno, nastojat ćemo lijepo odsvirati i uživati u glazbi, ali ono značajnije je susret s drugim ansamblima i radost da se festival uopće održi s obzirom na uvjete.