Završen seminar „Hrvatska Tradicijska Glazbala“

U organizaciji KUD-a Kvadrilja održan je seminar pod nazivom „HRVATSKA TRADICIJSKA GLAZBALA“. Predavači su bili Ivana Kenk Kalebić, Oliver Rogošić i Joško Ćaleta. Seminar je započeo u subotu, 9. listopada u prostorijama društva, a završni dio održan je večeras u trogirskoj gradskoj vijećnici.

  • Ovaj seminar smo organizirali prvi put i nadam se da će toga biti još u budućnosti. Tematika su hrvatska tradicijska glazbala i svi znamo da su tu mandolina i lira na koje smo ovog puta stavili akcent. Jučer je u našim prostorijama Ivana Kenk Kalebić održala seminar, a nakon nje Oliver Rogošić. Cijelo vrijeme je tu naš Mandolinski orkestar koji je večeras izveo naučeno, a završnu riječ ima Joško Ćaleta, kazuje predsjednik KUD-a Kvadrilje Jerko Jakšić.

Joško Ćaleta održao je predavanje o tradicijskim glazbalim jadranske i dinarske zone

  • Čitav niz godina istražujem tradicijsku glazbu i glazbala. Pošto je ovaj seminar posvećen glazbalima održat ću predavanje o njima. Podražavam sve akcije koje organizira Kvadrilja i drago mi je da se ovo događa u mom gradu. Posao me vodi na sve strane, no uvijek se rado odazovem svim njihovim akcijama i ako mogu pomoći pomognem, kazao nam je etnomuzikolog, glazbeni pedagog, kompozitor, glazbeni producent i dirigent (Trogir, 1964.) Joško Ćaleta, dr. sc.

Preneseno s “Trogirski Portal”