Neautorizirana stranica KUD Kvadrilja!

Posjeti: 406

Prije nekog vremena smo lansirali ovaj portal na adresi kudkvadrilja.hr.  Nažalost, isto tako, prije nekog vremena smo otkrili da postoji još jedan portal ili bolje rečeno stranica na adresi kvadrilja.com.

Iz raspoloživih informacija na netu, domena je ili doplaćena ili zakupljena 13. Rujna 2020. godine, što znači pet mjeseci nakon što je Upravni Odbor u novom sazivu stupio na dužnost. Drugim riječima, bez znanja i odobrenja UO, zakupljena je domena i stranica kreirana. Na stranici se nalaze slike, preuzete s naše Facebook stanice, kao i informacije koje smo plasirali preko Facebooka. Na stranici je donesena kratka povijest društva. Na njoj se nalazi i kontakt mail, koji je dakako, naš.

Kako se nakon raspitivanja nitko nije javio kao vlasnik domene kvadrilja.com, porazgovarali smo sa svima za koje smo mogli pretpostavit da su kreatori ove stranice, dakako u najboljoj namjeri. Nažalost, nitko od sugovornika nije imao pojma.

Kontrirali smo firmu u Kanadi koja je izdala domenu, ali, očekivano, radi GDPR zakona i pravila, ne da nismo dobili informaciju koju smo tražili, nego nismo dobili nikakav odgovor. Kontaktirali smo kompaniju u Engleskoj koja je izdala serverski prostor, ali i od njih isto.

U razgovoru s odvjetnikom, koji je specijalist za tu materiju, saznali smo da u slučaju kao što je naš, samo ovlaštena (državna) institucija može izdati nalog za pokretanje procedure za identifikaciju osobe.

S naše strane, nastojimo izbjeći po svaku cijenu bilo kakvo upletanje institucija državne represije, jer jednostavno nije ugodno, ni nama, ali ni onom na koga se sve skupa odnosi.

Stoga, još uvijek vjerujemo da je stranica „lansirana“ u dobroj namjeri, i ako osoba ili osobe, koje stoje iza nje stranicu jednostavno ugase, mi smo zadovoljni s time i nećemo tražiti nikakvo obeštećenje putem suda.

Mala napomena o čemu se zapravo radi u svakodnevnom životu. Kad otipkate u tražilici riječ Kvadrilja, na prvoj stranici, na prvo mjesto će se pojaviti, ajmo je nazvati, piratska stranica. Razlog tomu je što je predmetna stara više od godine dana, a naša je tek nedavno lansirana, što je algoritmovima koje Google, a i druge tražilice posjeduju i te kako važno. I kad se na to doda činjenica da naša stranica još nije prošla period indexiranja, onda sve postaje jasno.

Predmetna stranica nam nanosi time ogromnu štetu, jer de facto, sve što radimo i objavljujemo, postaje nedostupno preko tražilica, koje su u biti glavni alat za traženje i dobivanje informacija.

Stoga i ovim putem apeliramo na vlasnika domene i autora stranice da jednostavno skinu predmetnu stranicu i s time će cijela priča biti gotova.

U protivnom, morat ćemo uporabiti sva legalna sredstva da to postignemo, što vjerujem nikome ne odgovara.

Upravi Odbor
KUD Kvadrilja