Savjetovanje za izradu „Strateškog plana rada KUD Kvadrilja“

Posjeti: 962

U prostorijama KUD Kvadrilja održano je prvo savjetovanje za izradu „Strateškog plana rada društva“.

Ovo je dokument kojim se kratkoročno, ali i dugoročno determinira u kojem smjeru i kojim ritmom bi društvo trebalo ići u budućnosti. To je ujedno i dokument koji je neophodan za svaku aplikaciju s projektima u EU, ili drugim riječima, bez ovog dokumenta aplikacija je nemoguća, a samim tim i povlačenje sredstava iz EU fondova.

U zakazano vrijeme se okupio lijepi broj članova, te je moderatorica Đordana Barbarić počela s uvodnim izlaganjem i upoznavanjem s prisutnima. Bio je to početak jednog interesantnog putovanja kroz prošlost, sadašnji trenutak, a kako se kasnije pokazao i željenu budućnost.

Dokument „Strateški plan rada društva“ jest fleksibilan dokument, koji će se prilagođavati situacijama i trenucima u budućnosti, jer je katkad nemoguće predvidjeti sve parametre koji utječu na rad društva u bližoj i daljnjoj budućnosti.

Uglavnom, nakon povijesnih crtica koje su poslužile kao osnova za sublimiranje trenutne situacije, svaki od prisutnih članova je iznio svoju viziju, ali i moguća rješenja za probleme koje muče društvo.

Gradiva se sakupilo dovoljno za analizu, pogotovo u zadnjem djelu seanse, kad su sublimirani parametri trenutnog stanja i vizije, kako u radu tako i u resursima kojima društvo raspolaže.

Sve u svemu, jest da je potrajalo, ali ni trenutka intenzitet rasprave nije prešao s onu stranu interesantnog izlaganja, te je zakazan novi sastanak u subotu, 04. Ožujka u 16: sati.

Ovo je ujedno i poziv svima koji nisu bili prisutni da nam se pridruže, jer ne zaboravite, društvo je zbir pojedinaca i kretanje društva jest volja tih pojedinaca. Drugim riječima znači, svi prisutni u neku ruku kroje njegovu sudbinu.

Stoga, ne dopustite da vam bude žao što niste bili dio povijesnog događaja za KUD Kvadrilja.