Mandolinski orkestar KUD Kvadrilja
Trogir, galerija Cate Dujšin Ribar
09. Studenoga – 2022.

Posjeti: 2765

U sklopu proslave Dana grada u galeriji Cate Dujšin Ribar je održan prigodni koncert klape Trogir i mandolinskog orkestra KUD Kvadrilja.

Naš je orkestar izveo sad već standardni repertoar, a  i klapa Trogir, te je u neku ruku ovaj koncert bio evokacija godine na izmaku i sublimiranje dostignutog u njoj. A što se tiče našeg orkestra, toga ima poprilično i sve možete naći na portalu društva.

Kako je sve skupa teklo najbolje je opisao voditelj orkestra Jakov Koščina:

“Mogu kazat da je naš Orkestar participirao u jednom lijepom i edukativnom i nadasve primamljivom Koncertu, koji se održao u Muzeju grada Trogira. Naime sam izbor skladbi (većinom Trogirskih autora) daje koncertu još i veću težinu.
Koncert je počeo  s trima skladbama u izvođenju našeg orkestra: „Šotić“, „Kod zdenca“ i „Prvi ples“. Potom je klapa otpjevala tri pjesme trogirskog zavičaja, da bi zatim mi odsvirali: „More ti si čežnja“, „U zaljevu malom“ i „Jugo“.

Koncert je završio  potpurijem Klape i njihovog mandolinskog sastava u kojem je Mario Markovina glavna figura.
Sami kontrast a capella pjevanja, te skladbi uz mandolinu te posebno našeg Orkestra (tako kaže publika), daje koncertu jedan pečat izvornog i komercijalno, po meni vrlo poželjnog nastupa.”

Eto, a kako je sve skupa izgledalo u slici, pogledajte album.
Autor svih fotografija je Dino Čaljkušić / Grad Trogir
(veliko hvala na ustupljenim fotografijama!)