HSK – 05.11-2021 – Nove epidemiološke mjere

Posjeti: 446

Hrvatski Sabor Kulture (HSK) je na preporuku stožera poslao detaljni opis novih epidemioloških mjera.

Ono što je za nas bitno, jest da se nastupe može održati u zatvorenom prostoru samo ako su svi učesnici vlasnici Covid putovnice ili važećeg PCR testa.

Tekst prenosim u cjelosti, a preporuku stožera možete naći ovdje!


Poštovani,

u privitku Vam dostavljamo novu Odluku Stožera civilne zaštite RH (i prateći prilog) koja je stupila na snagu proteklu subotu 6. studenoga 2021., a mjere iz Odluke određuju se do 30. studenoga 2021. godine.

I nadalje je dopušteno održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških

mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a, s time da je za održavanje izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima uvjet da svi prisutni (izvođači, gledatelji i dr. ) posjeduju EU digitalne COVID potvrde.

Za održavanje svih javnih događaja i okupljanja u zatvorenim prostorima na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednom mjestu i na kojima sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, obvezna je upotreba medicinske maske ili maske za lice i održavanje propisanog fizičkog razmaka kao i suglasnost nadležnog stožera civilne zaštite jedinice lokalne samouprave.

Održavanje svih javnih događaja i okupljanja na otvorenim prostorima na kojima je prisutno više od 100 osoba na jednom mjestu, moguće je ukoliko se radi o javnom događaju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, a za isto je nadležni stožer civilne zaštite jedinice lokalne samouprave dao suglasnost.

Sve nužne epidemiološke mjere navedene izrijekom možete pronaći u Odluci u privitku.

Hvala na suradnji.

Srdačan pozdrav.

S poštovanjem,

  1. sc. Dražen Jelavić
    Tajnik HSK-a